Украйна: Преговорите с Русия са много трудни, не отстъпваме

По ключови въпроси има разминавания
25 мар 2022 19:44, Александър Попов
31
Украйна: Преговорите с Русия са много трудни, не отстъпваме
Дмитро Кулеба. Снимка: GettyImages

Украйна заяви, че преговорите с Москва са "много трудни", и се зарече да не отстъпва от исканията си, повече от месец след руското нахлуване.

"Процесът на преговори е много труден", заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба.

"Украинската делегация е заела твърда позиция и не отстъпва от исканията си. Настояваме преди всичко за прекратяване на огъня, гаранции за сигурността и териториалната цялост на Украйна", добави той, като заяви също, че "не е постигнат консенсус" по ключови въпроси с Русия.

"По-специално, украинският език е и ще бъде единственият държавен език в Украйна", каза той.

Кулеба говори, след като турският лидер Реджеп Тайип Ердоган направи днес изказване, че Киев и Москва изглежда са постигнали съгласие по четири ключови точки от преговорите, включително по въпроса за езика.

Въпреки че украинският външен министър заяви, че това не е вярно, той отбеляза, че Украйна "е искрено благодарна" на Турция "за тяхната политическа и хуманитарна помощ, както и за дипломатическите усилия, насочени към прекратяване на войната на Русия срещу Украйна".

Москва от години твърди, че рускоговорящите в Украйна са дискриминирани, и посочва това като основна причина за изпращането на войски в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
az преди 2 години
До До анонимен 22 Утешаваш се с Берьозка - защото така искаш! Нямаш никакъв проблем да си купиш книги и от Танганайка - ако искаш! Поръчваш си по интернет - носят ти ги до вратата!
24
0
 
0
 
! Отговори
az преди 2 години
До до к.23,24 И аз съм ходил в СССР! Нямаше Берьозка тогава! Най атрактивни в Москва бяха ГУМ и Детския магазин.
23
1
 
1
 
! Отговори
до к.23,24 преди 2 години
Понеже заговори за книги, спомних си как веднаж от заседание на комисия по СИВ се върнах с десетина книги техническа литература. На митницата отварям багажа за проверка, митничарят гледа книггите и отегчено говори: Пак ли идвате с книги! Аман от вас,инженерите; българите идват с покупки от Берьозка, а вие - с книги
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то остана ли нещо от ВСУ срещу мужиците, за да отстъпвате? Руснаците ви събраха накуп в Киев, Харков и Мариупол и сега остава да ви започнат с Кинжалите и Бащиците на бомбите с тротилов еквивалент по 40 килотона и сетне да ви хвърлят на кучешките акули в Черно море!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мовата е като бански диалект. Лека отврат. Нямат нищо на мова, ни литература, ни поезия. Смешници.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата е като бански диалект. Лека отврат. Нямат нищо на нова, ни литература, ни поезия. Смешници.
19
0
 
3
 
! Отговори
До анонимен 22 преди 2 години
Офф, ей това да си ***, *** и глупав е най-страшното нещо на света! Кацал съм на летище Бориспол /Киев/още, докато беше в дървена барака! Бил си ходил в Русия. И какво си видял? Не искаш да ходиш там! Не те и карам! Ти няма да видиш нищо пак! Аз искам да видя паметниците на културата, руски и от цял свят, да видя театрални постановки, велик балет, да чуя гениални изпълнители, да почувствам мощния дух на велик народ! Да си купя книги! Сега тук няма една руска книжарница! Утешавам се с "Берьозка"!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22.......Аз писах, че мовата е отврат! Руският език е музика, несравнимо по-красив от мовата! Умнико, я намери нещо писано на мова преди ...120 години! Това е измислен език, както на скопските макета след 1945 г.! Бил съм в Русия 6 години и съм минавал през Украйна десетки пъти, за жалост за кратко. Имам не само впечатление, а и мнение! Ясно? И в Харков, и в Киев хората говореха руски, малко диалектен, но РУСКИ!А аз знам този език така, че и московското наречие беше за мен диалект!
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офф, ей това да си *** и глупав е най-страшното нещо на света. Полша щяла да завземе нещо си, украинците си нямали език "бил отврат" ..ами като не го разбираш. То и китайският сигурно е "отврат"..?? Някой от вас русофилчета ограничени да е бил някога в Русия? 99% - не. Аз съм бил! и не искам да ходя там пак! Ама то що ли никой не иска? Може би защото е много хубаво? А защо емиграцоята е толкова висока? Абе иначе е много велика. офф.. отчайващо е.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинци такива, много ясно че няма да отстъпвате. Така ви е наредено от байдън. За вас човешкия живот и разрухата е без значение.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи, украинците са ни братя, ама не чак до там! Вземете и се опитайте да прочетете една страница на "украiньска мова"! Егати езика! Отврат, те затова си говорят повече на развален руски!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът е Полша уж да атакува Украйна и уж да я завладее като ако руснаците ако я нападнат да има повод да намесят НАТО.Горките украинци накрая без земя ще си останат.Сега става ли ви ясно защо Зеленски 100 пъти попита дали НАТО ще спази точка 5?И защо Байдън уж от деменция се объркал и казал днес на поляците,че сами ще видят Украйна като отидат там.Зеленски си продаде държавата.Да го махат и всичко ще се оправи.Джо Байдън също.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реших да прочета за геноцида в Бабий яр, до Киев през 1941г. 150000 евреи, военнопленници, сакати, бални от психиатриите, всички възрасти - вкл. хиляди малки деца!Освен немците - гестапо, СС, СД и ОБИКНОВЕНИ ФРИЦОВЕ от Вермахта, са разстрелвали и УКРАИНСКИ ФАШИСТИ! Обърнах на украинския текст - казват за последното, че това са антиукраински измислици на руснаците! Я английския текст! Дават и номерата на зондеркомандите на украинските колаборационисти!В Беларус те са избили хиляди хора и изгорили
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука е пълно с руските ИПта. Кофа ще ги резюме тези от Интернет?!
11
1
 
11
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
"Москва от години твърди, че рускоговорящите в Украйна са дискриминирани, и посочва това като основна причина за изпращането на войски в страната."--Нищо подобно! Основното което иска Москва е Украйна е неутрална и да не влиза в НАТО. Както бе в конституцията при създаването и, с Будапещенския Меморандум. А за езика е второто. Украйна бе забранила полския, руския, унгарския, българския .,но след силни протести отмени забраната за езици от ЕС. И остана само руския. А фашистките групи са реалност
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е украинския език ше бъде единствен в Украйна, като Украйна ше остане само Лвов. Следва изселване на Рюндю и цялата джендърска пасмина там да си веят флаговете.
9
1
 
4
 
! Отговори
Тарас преди 2 години
"Хохолът си остава хохолДори в Европа да го пуснешКъдето трябва да се действа с ум,Той се напряга само с г**з.И затова в Русия, знай го ти,Е завещано йощ от Мономах:"Не дай си Боже работа да имашС еврей, хохол и подъл лях".Коварен е жидът, дори и сляп;А ляхът кичи се кат бл**д,Хохолът ще яде от твоя хляб,И в супата ти ще нагади." (с)"Хохлы", Т.Г. Шевченко, 1851 г.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че,като не отстъпват,за какво правят преговори.
7
2
 
14
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Скоро Окраина няма да съществува. Полша подготвя окупиране на западна Окраина, Унгария също ще се включи в подялбата. Нацистите губят в Мариупол, където избиват хиляди руски хора. Мариупол е град с руско население, за това "Азов" го окупира 2014г., днес избиват хиляди цивилни всекидневно, включително етнически българи, таврийски българи. Някъде да прочетохте за това. Нацистите обстрелват в тези минути Донецк с фосфорни бомби по американски образец. Новорусия се ражда...
6
0
 
23
 
! Отговори
Боже! преди 2 години
Тия си мислят че са на кастинг - "Америка търси талант!"